torsdag den 28. februar 2008

Turen går til NY #3: På gåben med hold i nakken.

Pga. tidsforskellen vågnede vi allerede kl. 4 første gang. På det tidspunkt kunne New Yorks liv høres tydeligt fra gaderne under os, trods vi er på 10. etage. Konstant er der et susende ekko af lyde mellem bygningerne, afbrudt af sirener, dyttende biler og højlydte mennesker.

Til morgenmaden fornemmes samme travlhed og susen på den amerikanske diner. De mange tjenere suser rundt som små tornadoer mellem de mange båse. Et interiør som taget ud af en amerikansk film. I hænderne bærer de et par tallerkener med typisk amerikansk morgenmad og kaffe til refill. Alle i deres matchende uniformer og samme imødekommende smil. Folk kommer og går hele tiden. Føles lidt som en banegård, men hvor er det fedt!

På fyldte maver startede gåturen der endte med at vare otte en halv time. Et af de første stop blev Empire State Building. Nedefra kunne vi fint se toppen, men da vi langt om længe nåede gennem betaling og elevatorerne til 86. etage var det blevet så tåget, at vi faktisk ikke kunne se så meget som vi havde ønsket. Uanset var det surrealistisk at stå deroppe med view over en stor del af Manhattan. At stå deroppe og kigge ned(!) på højhusene. Bare det at se byen i et større perspektiv. Selv med vores begrænsede udsyn virkede den uoverskuelig stor. Hele tiden hev vi fat i hinanden og råbte: Se! Der er…. Flatiron Building, der er Chrysler Building, der er Grand Central, der er Madison Square Garden, der er Macy’s, der er Trump Tower og en lang række af andre bygninger man ellers kun har hørt om.

Nede på jorden igen startede sightseeing- og shoppeturen. Vi tog turen ned ad Broadway til Soho hvor vi mødtes med vores venner på Mercer Kitchen for at spise frokost. En mørk men levende restaurant beliggende under jorden med en rå og eksklusiv atmosfære. Vi kunne se livet forsætte på gaden over os, igennem de små glas i fortovet. Fodsåler der hastigt gik forbi, sikkert uanede at deres skygger dansede for de spisende under jorden.

Nu ligger vi hjemme i sengen igen med trætte fødder og hold i nakken. Man går konstant og kigger opad . Fantasien kunne ikke forberede en på byens imponerende storhed. Den skal opleves! Trods de mange høje bygninger føles det ikke klaustrofobisk. Tværtimod føles her meget åbent og luften frisk.

Første dag er snart gået og oplevelserne har været mange. I aften fortsætter vi med lækker mad og bytur i det pulserende Soho og The Village på et af de fashionable homo-diskoteker.


- Og nej, har slet ikke shoppet nok endnu. ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar