lørdag den 12. juli 2008

Sommerferie Ibiza #1: Drags, druk og dans.

Sommerferie Ibiza #1: Drags, druk og dans.

12. Juli 2008 Rediger

Pludselig fyldes luften i den smalle gade med barer og caféer på begge sider med lydene af musik, råb og sang. En strøm af udklædte - nogen i ingenting - fylder gaden ud. Club Parade er i gang, hvor folk fra Ibizas mange store diskoteker og clubber går gennem byen med hver deres spektakulære show for at reklamere for deres diskotek og aftenens tema. Deres optog får enhver gaypride til at virke amatøragtig. Her er der trænede fyre i speedos der kommer med en overdådig båre med en letpåklædt pige siddende, hævet på deres skuldre. Nogle bare i deres speedos, en maske og deres toptrænede kroppe som reklamesøjle. Spanske mørke fyre i kjole og hvidt, høje hatte, mørk make-up og netstrømper og høje stiletter i stedet for bukser. Et optog har hele Star Wars temaet i levende live. Nogle piger er som taget ud af et sambaoptog i Brasilien med små snore som tøj, palietter, kæmpe vinger af farvestrålende fjer der fylder hele gadens bredde og hårpynt i matchende fjer som et springvand i en meters højde over deres hoveder. Midt imellem kommer et hold barokudklædte højt hævet over de øvrige på høje stylter.
Det er drags, bøsser, heteroer samlet i en farvestrålende parade. En parade der i den grad er præget af sex, fest, provokation, fantasi og modet til at lave noget anderledes. Silikonebryster der er til frit skue eller en anorektisk tynd fyr klædt ud som Hitler i korset. -For eksempel. Når først paraden har været igennem byen er natten for alvor skudt i gang. Og sikke en fest!
Mulighederne er mange. Endnu bedre hvis man bliver gode venner med en bartender eller to, så man kan spare de 3-700 kroner i entre til clubberne. Måske også redde sig en VIP-invitation. I går stod den for vores vedkommende på Privilege, hvor vi havde fået fri entre. Inde i byen kunne man se den kraftige lyskegle bryde den mørke nattehimmel inde midt på øen. Da vi kom fra motorvejen dukkede der pludselig en kæmpe lysende kuppel frem og jo tættere vi kom på lignede det mere og mere én stor forlystelsespark med lys og farver. Da vi endelig stod ved indgangen vrimlede det med unge mennesker der kæmpede for at komme ind. Da vi selv kom ind forstod vi hvorfor. Jeg har aldrig været i så stort et rum. Ja, hal er vel bedre beskrivende. Stedet var proppet med mennesker i flere etager og for enden af rummet var en kæmpemæssig scene i flere niveauer med shows i verdensklasse. Flere af deltagerne fra Club Parade fremviste nu deres show der. Det fedeste elektroniske musik væltede ud af højtalerne og fyldte det enorme rum, hvor loftet var så højt over os, at det kun kunne anes. Selvom rummet var stort var hele rummet udsmykket som en club, så man ikke stod med følelsen af at være i en tilfældig silo eller nedlagt fabrik. Midt på dansegulvet var en stor pool og rundt om i rummet dansede udklædte piger og fyre i bure. Der stod vi tre fyre med julelys i øjnene og kiggede ud over dette paradis. Vi var på Privilege, verdens største club, sammen med 12000 andre. Nej, der er ikke et nul for meget. Tolvtusind er rigtigt læst.
At vi havde været trætte i taxien, blev med et splitsekund glemt og en særlig energi fyldte vores kroppe. Vi kom frem til scenen og fyrede den ellers af til den vilde musik og de fede shows, de næste timer. Alle tanker om trommehinder, væske og trætte ben blev glemt og i stedet erstattet af dans og vodka-Red Bull i lange baner. Flere gange måtte vi bare gribe fat i hinanden og råbe “Det er for vildt!” Aldrig har jeg haft så fed en aften.
Da vi væltede ud i dagslys lidt i syv, var vi helt oppe at køre. Ikke mindst grundet de mange Red Bulls, men også pga. den fede oplevelse. Sjovt var det dog ikke i morges, da vi blev vækket efter kun tre timers søvn, for at nå morgenmadsbuffetten på hotellet. Stadig stive sad vi som tre små drenge efter juleaften og snakkede om natten, kun afbrudt af højlydte grin og dybe suk når latterkramperne mindede os om alkoholen i kroppen og dens indvirkning på hoved og mave. Vi tumlede videre til poolen og har ligget der siden. Nu kan det kun blive aften, så vi kan komme ud og udforske fantastiske Ibiza by night endnu engang.