lørdag den 10. oktober 2009

Back to NYC(#1): Ikke nok at se, skal opleves!

Der er mange kendte lokaliteter og seværdigheder i New York. Steder der SKAL ses når man nu er derovre. Empire State Building, Times Sq., Frihedsgudinden, 5th Ave, Wall st., Central Park for bare at nævne nogle af de steder der helt sikkert trækker mange turister. Selvfølgelig skal mange af de ting også ses, men for virkelig at mærke New York er det ikke nok bare at se de kendte steder. Derimod gælder det om at komme ud og opleve byen. For virkelig at mærke energien i byen. Noget der er mindst lige så vigtigt ved den by.

Følg strømmen, lad dig føre hen hvor du måske ikke lige havde regnet med. Gå ned af de smalle mørke trapper med de mørkegrønne gelændere og bevæg dig rundt i subwayens underjordiske verden. Bland dig med newyorkerne og hop ind i den vogn med allerflest mennesker. Kom tæt på og oplev stemningen dér tidligt om morgenen eller først på aftenen når kontorerne lukker. Tag et stop længere end du skal og gå tilbage af veje du måske ellers ikke havde set.

Gå på gaden og mærk imødekommenheden og gæstfriheden. Den medfødte hjælpsomhed og smilene du møder på store og små gader. Tag snakken med newyorkeren der tilbyder sin hjælp. Måske han eller hun har et endnu bedre tip, end det sted du ikke kan finde på kortet. Tag væk fra Manhattan. Over på den anden side af floderne. Besøg steder som Williamsburg og Brooklyn og oplev den store forskel fra Manhattan. - Et indlæg kommer om netop dét.

Gå en tur i parkerne. Hav tiden til at sæt dig på en bænk, tag forkosten der og oplev hvordan parkerne summer af liv. Tag i Washington Sq Park og mød de mange studerende fra det omkringliggende universitet. Madison Sq Park hvor folk fra de omkringliggende kontorer og forretninger mødes til frokost under de høje træer. Central Park om søndagen hvor en stor del af newyorkerne også nyder den friske luft med forskellige former for sport. Find pladsen for enden af The Mall, hvor rulleskøjteløbere i alle aldre danser ud og ind mellem hinanden. Gå en tur på The High Line og nyd udsigten over Meetpacking og Hudsonfloden. Stedet hvor lokale kærestepar slapper af på på solbænkene i hinandens arme.

Rundt om i byen vrimler det med excentrikere, men lad den danske ånd blive i Kastrup og nyd i stedet det rum der også er til den slags typer i New York. Smil ved synet af dem i stedet for at rulle øjne. Oplev manden der kickbokser træerne og luften i Central Park. Eller pigen der sidder i tylskørt og bare bryster og råber af en optrædende gruppe på den anden side af gaden, fordi de stjæler hendes “kunder”. Manden der danser ned gennem gaden i Soho, men hvor bilerne kører udenom i stedet for at forstyrre. Tossen der står på fortovet og råber og skælder ud på flere personer kun han selv kan se.

Oplev New York! Oplev hvad der ligger bag facaderne der skinner så flot i solen. Gå væk fra de kendte gader og lad byen kom ind under huden. Lad byen føre dig. Den ved bedst hvad der er værd at vise frem. Det er ikke altid det der står i turistbøgerne. Tværtimod.