mandag den 26. juli 2010

Thailand/Hua Hin #2: Cabaret på Blue Angel.

Den lille dør med tonede ruder ledte ind til et lille svagt oplyst rum, hvor små runde cafeborde fyldte gulvet og airconditioningens kolde luft slog i stærk kontrast til den varme natteluft ude på den anden side af døren. En lille scene fyldte den ene side i rummet, som stolene ved bordene alle havde front imod. Den smukke pige fra gaden, der med svulmende læber, flirtende hovedkast og en stram kjole der sad som syet til den timeglasformede krop, havde overbevist os om at vi skulle købe billetter til aftenens forestilling viste os et bord. Drinksbestillingen blev modtaget med et smil, flirtende øjne der fik de falske øjenvipper til at danse og hun drejede omkring med selvsikker bevidsthed om hvordan kroppen skulle bevæges, så alle kurver trådte frem under den farvestrålende kjole. Flere blev ledt ind i rummet af andre piger i ligeså farvestrålende kjoler og vilde make-upper og tog plads ved de andre borde. Enlige, par og en norsk familie med tre teenagedrenge.

Den svage belysning blev slukket og erstattet af en enkelt spot på scenetæppet og høj musik der fyldte det lille rum. Små revner i tæppet og skygger bagved afslørede at showet var ved at være klar til at starte. Kort tid efter dukkede der da også tre smukke piger frem i pailletfyldte kjoler og hovedbeklædning med fjer i farvestrålende farver. Makeuppen var fejlfri og smilene næsten kunstigt store. Aftenens cabaretshow på Blue Angel var skudt igang, med dans og sang, fjer, pailletter, håropsætninger og vovede kjoler, der ville gøre enhver MGP-entusiast blød i knæene. Showet fortsatte en times tid med skift mellem yndefulde asiatiske danse og kendte vestlige popnumre. Fremført med skiftende kostumer, yndefulde bevægelser, fantasifulde rekvisitter, flirt og seksuelle undertoner.

En pige kun iført et paillet- og similisten besat stativ der sad tæt om hendes krop som et korset, og kun lige dækkede de mest intime steder, blev erstattet af en gudinde i en gulvkjole der glimtede fortryllende i de stærke spots. Indimellem gik de på de tårnhøje stilletter ned blandt publikum for at flirte med mændene i håb om lidt Bath stukket i kavalergangen. Til stor morskab for alle andre formåede de flere gange at gøre de tre norske drenge røde i hovederne og for pinlige til at kigge andre steder end ned i jorden.

Showet sluttede med et brag af lys og lyd og otte yndefulde piger side om side på scenen med store smil og et lille håb om flere drikkepenge inden natten udenfor igen ville strømme ind igennem udgangsdøren.

Det havde været underholdende, sjovt og smukt. Men hvad der hele tiden rumsterede i baghovedet var, at de otte piger på scenen i virkeligheden var fyre. Ladyboys (kathoey) mere feminine og sexsprudlende end mange af de virkelige kvinder der gik rundt i gaderne. Transvestitter med helt særlig status i Thailand. Kathoeyer så smukke at det kan være ualmindelig svært at se, at de virkelig ikke er kvinder. De kunstige bryster nogle er heldige at have fået lavet gør det endnu sværere. Ofte er det den næsten overgjorte kvindelighed og de til tider teatralske bevægelser der afslører dem. De bevæger kroppene gennem gaderne med stor selvsikkerhed og smidig ynde. De er et festlig indlæg i nattebilledet og overalt hvor de kommer rundt bliver der flirtet og efterladt store smil. Men også en hvis form for respekt for deres vellykket forvandling fra mand til kvinde.