torsdag den 17. juli 2008

Sommerferie Ibiza #3: Tankerne forført af udsigten.

Sidder på balkonen med solen bagende ned over Talamanca-bugten - lige udenfor Ibiza by - der fylder hele udsynet. Hotellet ligger i bunden af bugten helt ned til vandet og herfra er der 180 grader udsigt over hele bugten og det omkring liggende. Bag det hele bryder naboøen Formentera horisonten.

Solens stråler leger med de små bølgetoppe i bugten og får det til at ligne en levende flade af glimtende krystaller. De mange både der ligger forankret spredt ud over hele bugten, vugger roligt og sejlbådenes master laver små udslag, der giver hele indtrykket et hypnotiserende præg. De hvide skrog på joller, sejlbåde, speedbåde og store million-yachts fremstår endnu skarpere og smukkere i solen mod det blå vand. Jetski der leger på bølgerne mellem de mange både, er det eneste der bryder roen i billedet. Men giver alligevel et smil-fremkaldende liv.
På den ene side ses øens smukke grønne natur, der ligger som en blød pude over de mange klipper helt ned til vandet, hvor de simple og udslidte fiskerhytter ligger langs bredden, med små joller ved nogle af broerne. Nogle af dem ligger med bunden i vejret og vidner om at alle disse hytter ikke længere er i brug.
Overfor hotellet, til højre for udmundingen ligger en kæmpemæssig klippeø, hvor et højt hvidt fyr står alene, men stolt, på toppen. Fyret der om natten er det eneste lys i mørket og tilfører med sine blinkende lys, klippeøen en hyggelig form for mystik.
Hvor klippeøen møder hovedøen starter Ibiza by, med den gamle by Dalt Vila liggende højt hævet over den øvrige by, med de mægtige mure omringende slottet og katedralen. Katedralens firkantede klokketårn troner højt over det øvrige. For foden får den nye by, de mange hoteller og de mange master i marinaen, ens tanker tilbage til nutiden og minder en om at livet på toppen var engang. Men fantasien når at lege ved synet af fortidens prægtige bygningsværker.
Hele udsigten underbygges af lydene fra de raslende palmeblade under balkonen, cikaderne skjult i planterne på jorden og livet omkring poolen og på stranden. Lutter glade toner. Poolen er bygget ud foran hotellet på stranden, så de to møder hinanden i vandkanten. Duften af det friske saltvand overdøver heldigvis lugten af klor og solcreme.
Med den udsigt kan man da ikke blive andet end afslappet. Vi har nu været her en uge og kroppen er nede i et gear hvor man kan sidde og kigge, uden at nogle forstyrrende tanker får lov til at ødelægge roen. Jeg har flere gange siddet og faldet i staver over udsigten og taget mig selv i overhovedet ikke at have haft nogle tanker i hovedet de sidste minutter. Dét har jeg trængt til. Ser nu kun frem til endnu en uge med ro til kroppen, til sjælen og til tankerne. Med denne fantastiske udsigt frygter jeg ikke det bliver noget problem.

Til info: Dalt Vila er på UNESCO World Heritage List.