fredag den 21. oktober 2011

Thailand, Phuket #4: Med 700 heste mellem benene.

I bugten ved Patong tumlede bølgerne rundt, med enkelte hvide bølgetoppe hist og her. Lyden af det levende vand, bølgerne mod stranden og de friske vinde fra havet fyldte luften over bugten. I strandkanten foran os lå fire vandscootere og vuggede i bølgerne, der stak lange tunger op over sandet.


Først var grebet i gashåndtaget forsigtigt og en smule nervøst. Scooterens små krængninger i bølgerne skulle læses og forstås, men så forsvandt angsten for at flyve af også hurtigt. I stedet fik håndtaget fulde fingerkræfter og scooterens vandstråle bagud mere højde.


Med 700 galoperende heste mellem benene fløj vi over bølgetoppe og -dale, så vandet sprøjtede op til alle sider. Store og små buer gav sus i maven og skabte vægge af vand til siden. Duften af salt hang omkring de mange vandperler i luften. Adrenalinen overtog kroppen og tog form som en djævel der bare ville have mere og mere fart. Vandscooteren dansede i bølgerne, så vandet sprøjtede over os og smagen af salt ikke kunne holdes ude af vidt åbne jubelskrigende munde.


Vinden og vandet suste om ørene når scooteren slap vandet og fløj fra bølgetop til bølgetop, for pludselig at hamre ned i en med et slag og en eksplosion af vand i luften til følge. En hård opbremsning. Straks efter blev gashåndtaget revet til igen, så den vilde tur fortsatte ud over bugten.


Da aftensolen begyndte sin færd mod horisonten, forvandlede bugten sig til et oprørt hav af gullige og hvide glimtende diamanter, som strålerne spejlede sig i bølgerne. Med de frodige skove omkring bugten, de glimtende bølger og duften og smagen af den friske salt, var det en følelse af frihed der blandede sig med adrenalinsuset i kroppen, som vi suste mod horisonten over det endeløs hav. Den særlige frihed der hersker i luften over havet.


Tilsat en masse hestekræfter og høj fart, fløj frihedsfølelsen afsted på en rus gennem kroppen. Selv efter vandscooterene med høj fart og skuren mod sandet, var styret op på stranden igen, pumpede glæden, det indre legebarn og adrenalinen rundt i kroppen. Fire voksne mennesker sprang rundt på stranden som fire børn i sukkerchok.