mandag den 27. juni 2011

Singapore #1: Nat på 57. etage.

Da jeg stod en af de første aftener med en dugdryppende Mai Tai på bordet foran mig, udsigt til hele Singapores natoplyste skyline og lækker housemusik i den den lune aftenluft omkring mig, kunne smilet på mine læber ikke kontroleres. Jeg var i øjebliks paradis. Scenen var den udendørs bar Ku De Ta på 57. etage på toppen af vores hotel ved Singapore Marina.


Som et stort tæppe af lys der var bredt ud foran os, lå Singapore med sin imponerende skyline. Så langt øjet rakte var der lys der spejlede sig i andre glasbeklædte skyskrabere. Arkitektoniske skønheder, skinnende facader, hoteller med spektakulær natbelysning og de mange små tætliggende restauranter på kajen langs floden.


På de brede boulevarder tegnede trafikken lange røde og hvide lysspor i luften efter sig og efterlod en summen af liv i natteluften. En særlig harmoni mellem den konstante lette summen og de mange lys gav Singapore de hjerteslag kun en storby kan opnå. Som om hele byen stod og dansede til de skønne toner der blev sendt ud over byen fra højtalerne omkring os.


Nattehimlen blev aldrig rigtig mørk, men i stedet til et oplyst tag over byen der ikke virkede til at ville gå til ro. De lidt livløse og kolde facader om dagen, fik en særlig personlig om natten med de forskellige belysninger og den måde deres konturer stod skarpt frem mod den oplyste nattehimmel. Smukke og rene i deres udtryk.


Med en iskold cocktail i hånden var det nemt at lade mig hypnotisere af den imponerende udsigt. Mine øjne spejdede rundt fra det ene smukke syn til det næste, for hele tiden at efterlade emotionelle sug i maven. Alkoholen, musikken og den pulserende by gik lige i blodet på mig og fik mig med det samme til at slappe af og føle mig “hjemme”. Den særlige rus storbyer giver mig, formåede også Singapore på letteste vis at få smuglet ind i mig, som var det et simpelt stof puttet i cocktailen, der fik lykke i sin fineste form til at brede sig i min krop. Gav mig lyst til at blive oppe hele natten sammen med lydene, lysene og susene fra den store by.



Singapore by Night fra toppen af Marina Bay Sands