onsdag den 16. juli 2008

Sommerferie Ibiza #2: Homoparadis.

SAS har for nylig set fordelene ved at henvende sig specifikt til de homoseksuelle turister. De homoseksuelle ses ofte som et segment af kunder med penge mellem hænderne og med stor lyst til ekstra forkælelses og luksus. Man må sige Ibiza også har set de fordele.

De homoseksuelle signaler er meget synlige hernede. Ligeledes er de homoseksuelle. Størstedelen af de store plakater rundt om i byen, for de mange diskoteker og clubber, kører tydeligvis på at friste bøsserne. Hvor vi i Danmark er vant til reklamer med letpåklædte piger, er det lige omvendt her. Der er det mændene der er letpåklædte. Den daglige Club Parade (se #1) er med lige så mange fristende fyre som piger og ruten går udelukkende gennem Carrer de la Verge, som er bargadEN i byen og slutter på en af de større homobarer Soap. Bargaden, som er stedet hvor det meste sker inden diskotekerne åbner, er en lang gade i hjertet af Ibiza by hvor homobare og butikker særligt henvendt til homoseksuelle, fylder facaderne på begge sider hele gaden igennem. Det siger lidt at der kan samles så mange homobare på ét sted og at det så samtidig kommer til at udgøre den travleste og livligste bargade i byen. Flere af de store verdenskendte clubber, Space, Pacha, Privilege, har en aften om ugen der er gaynight. Den største nok La Troya Asesina på Space, hvor op mod 10.000 homoer er samlet til én fest hver onsdag. Gæt hvor vi skal hen i aften? Ellers er der på dem alle, alle dage, et område særligt for homoer og shows med klare signaler om at ville tilfredsstille de homoseksuelle gæster også.
Syd for byen ligger Es Cavallet Beach, som er en lang fin strand, hvor der i den sydligste ende er det fineste sand og samtidig er det der gay-zonen ligger. Et helt område af stranden hvor der stort set kun ligger homoer og hvor restauranten Chiringay også er. Godt nok er stranden samtidig en nudiststrand, så man skal være forberedt på at se en bar røv eller mere ind imellem. Jeg ved ikke hvorfor de to ting ofte kædes sammen? Homoer er normalt ikke kendt for at have svært ved at blive seksuelle, så for meget bar hud kan næsten kun ende galt. I går var der da også et par stykker der blev FOR friske. Dér står jeg af og bliver flov over at homoer ikke altid kan styre sig når det kommer til sex. Stranden er super lækker og stemningen der er fantastisk og opmuntrende.
Øen og især Ibiza by er meget gay-friendly og gay-orienteted, med særlige kort og brochurer for hvor der er steder for homoseksuelle og stemningen er bare generelt, at det er okay. Derfor ser man også rigtig mange homoer i gadebilledet om dagen og om natten, på stranden, på hotellerne og på restauranterne. Det er tydeligt at mange homoer vælger at holde deres ferie på dette fristed. Det er alle typer og folk tør være ved den de er. Derfor ser man mange udklædte drags, men også homoer i “almindeligt” gå-ud-tøj, der med stor sandsynlighed ville give tilråb og i værste tilfælde bank i en by som København, fordi tøjet signalerer lidt for meget “homo”. Mens her er det bare en del af stedet, at sådan kan man være. Der er ingen skæve blikke overhovedet.
Man kan spørge sig selv om det er nødvendigt. Om det ikke får de homoseksuelle til at skille sig endnu mere ud og udelukke sig fra det “almindelige” samfund. For et halvt år siden ville jeg have sagt JO! og på alle måder afvist at tage på sådan en ferie. Jeg vil sige at jeg heller ikke vidste at det var sådan da vi bestilte rejsen herned. Men hvor er det dog befriende. Og man føler sig ikke det mindste isoleret eller at der bliver taget særlige hensyn. Hernede er det bare dét der er almindeligt og derfor kan alle være sig selv. Og så længe man ikke engang kan det i et land som Danmark uden at frygte stirrende blikke og tilråb, så er det rart at opleve på sin ferie. Det er tværtimod de lande som f.eks. Danmark, hvor det stadig ikke er accepteret fuldt ud, at homoerne bliver isoleret og “tvunget” til at gemme sig på barer og diskoteker lidt væk fra de oplyste gader. Her på ibiza kan min kæreste og jeg uden videre holde i hånd og kysse hinanden på romantiske steder, hvor man som homo nogle gange står netop de steder og kigger på alle de heteroseksuelle par der kysser og holder om hinanden som det naturligste i verde. Ja, det kan homoer også, men det er altså ikke altid rart når man kan mærke forbipasserendes blikke i nakken, mens man gør det.
Derfor er det virkelig rart at holde ferie her, som homoseksuelt par. Fordi man kan nyde ferien fuldt ud og gøre det sammen. Jeg vil langt fra sige at alle mine ferier skal være sådan fremover. Det kan også blive for meget. Men det er en oplevelse at prøve. En tankevækkende og befriende oplevelse.