søndag den 23. august 2009

Bangkok #1: Det kulørte Patpong.

“Gud, der er en elefant!” Kæresten sprang et par meter baglæns og mundvigerne kyssede næsten hinanden i nakken i et kæmpe smil. Vi gik på et smalt fortov rundt i natten få timer efter vi var ankommet il Bangkok. Området var Patpong. Bydelen med ekstra meget liv. Efter bare en times tid rundt i den livlige bydel, kunne ikke engang en levende elefant spadserende rundt på fortovet overraske os. I stedet gik vi bare storgrinende videre ned ad den neonoplyste gade.

Inden den mødte elefant havde vi været gennem Patpong Night Market, en bazar opstillet for natten, fyldt med kopivarer, ure, silke, plastik og en masse andet småt skrammel. Alt hvad der kunne blinke og lave lyde, med potentiale for at tiltrække turister med løstsiddende pengesedler, lå på de interimistiske boder. De handlende råbte og forsøgte ivrigt at fange opmærksomheden hos de forbipasserende. Luften var tæt af en blanding af bilos, stanken af urin, sødlig mados fra de mange gadekøkkener og sved fra de mange mennesker samlet i den varme nat. Den høje fugtighed havde allerede efter få minutter givet huden en klam hinde og sveden sad hurtigt glinsende på de mange ansigter. Varmen omsluttede kroppen trykkende, og bare tanken om at det havde været 40 grader om dagen, fik sveden til at springe yderligere frem. Affaldet i de mørke hjørner raslede hvor en lang lyserød hale stak ud. Overalt var der mennesker og tempoet frem mellem de små boder gik langsomt. Et tempo de handlende benyttede sig af, for at uddybe deres farverige tilbud. Men med thailandsk ydmyghed forstod de heldigvis et venligt “nej tak”.

Det var dog ikke kun materielle ting der blev solgt i Patpong. De sælgere der fyldte mest og var mest insisterende, var de mange sælgere der solgte sexshows på en af områdets mange barer. Mænd og kvinder der hviskede “Ping-pong-show” med et kæmpe smil, og refererede derved til de shows hvor pigerne putter boldtennisbolde op i fissen, for at skyde dem ud samme vej. Til dem der finder fornøjelse ved dét. Uanset var den slags show et kæmpe hit rigtig mange steder. En del steder kunne man nå at kaste et blik ind i barerne hvor musikken bragede ud, og se de letpåklædte piger der stod side om side ved hver deres stripperstang, og vuggede til rytmerne. Dem der nåede at fange ens blik sendte flirtende og lokkende blik tilbage.

Andre sælgere stod blot med et lille papskilt i en hul hånd, hvor der var skrevet sex-DVD, der kun blev vist frem i korte øjeblikke. Ja, hvor mærkeligt det end kan virke i et kvarter hvor sex i den grad står øverst på menukortet, hvor størstedelen af neonskiltene indeholder ord som pussy, sex, go-go og boys og letpåklædte lokkeduer står i dørene. Så er det ulovligt med trykt porno i Thailand. Derfor hviskede de dvd-sælgende og kiggede sig over skuldrene inden de åbnede hånden.

Videre i hovedgaderne Patpong 1 og 2, fortsatte stilen med masser af sexshows, sextilbud og sælgende smil blottet for enhver samvittighed. Overalt var der liv og fest i gaderne. Nogle gik nysgerrige rundt, andre rystede forargede på hovederne, enkelte gik målrettet og ugeneret ind gennem de mørke tæpper foran dørene. Størstedelen nød bare stemningen i bydelen. Sad på en af de mange barer og fulgte det store show: Patpong by Night.

Kæresten og jeg gik, efter mødet med elefanten, i en af gaderne specielt rettet mod homoseksuelle. Her manglede der så sandelig heller ikke muligheder for sexshows. Neonskiltene skyggede for hinanden ned gennem den smalle gade, og de mange lys fik det nærmest til at virke som om det igen var dag. Udenfor sad større og mindre (lokke)grupper af thaidrenge, i små uniformer. passende til stedet de arbejdede for. I dørene og på de podier vi kunne nå at kaste et glimt ind på, stod fyrene i minimale speedos, og vi kunne kun gisne om hvilke mænd der sad i stolene og savlede. Her var onanishows, bassiner med nøgne fyre svømmende rundt og ladyboys.

Godt nok har jeg mødt transvestitter og drags herhjemme, men ladyboys er et kapitel for sig. Smukke, virkelig smukke, piger kom svævende over brostenene i sylespidse hæle og mørkt hår der kærtegnede deres bare skuldre i vinden. Ansigterne var uskyldige og silkeagtige med den yndefulde make-up. Blinkene var fanget, indtil vi fik øje på adamsæblet. Så var det overraskelsen der fastholdt blikkene. Selv når vi sad sammen med dem, kunne tvivlen nemt komme dem til gode.

Vi boede i Patpong, hvilket jeg må sige man kun skal gøre hvis man ikke er sart. Men derfor var vi også i Patpong alle tre aftener vi var i Bangkok. Ikke for sex’en, for vi så ikke et eneste show. Ikke engang et af de mere uskyldige cabaret’er der også er i bydelen. Men for stemningen. Jeg blev helt høj af at gå rundt der. Der var så meget liv og glade dage, at det var svært andet end at blive revet med. Nysgerrigheden blev pirret og sexdrivet udfordret. For om man vil være ved det eller ej, så bliver de fleste nok alligevel lidt pirret af al den sex. Ikke så meget de enkelte shows, men den konstante tilstedeværelse af sex. Men også bare det at der skete noget hele tiden, musik i gaderne, smil og glade stemmer, fangede os.

Der skal ikke herske et sekunds tvivl om at jeg ikke bryder mig om, hvad der sikkert ligger til grund for, at mange af de unge piger og drenge udstiller sig på den måde. Da vi på et tidspunkt kunne sidde og kigge ind på en af klubberne og se de mange unge fyre gå rundt med et nummer klistret på deres meget små speedos, skulle der meget lidt fantasi til at forestille sig, hvad de numre skulle til for. Desværre. Dét synes jeg er trist. Ligeledes når en ældre overvægtig hvid mand, selvtilfreds kom gående med en ung thaidreng under armen. Men det hele er nu engang en del af kulturen der. Jeg kan som enkel turist ikke ændre meget ved det. Ved heller ikke om jeg ville. Sørgeligt eller ej. Jeg støtter det bare ikke direkte. I stedet nyder jeg al den øvrige stemning det bringer med sig. Selvom jeg ved det er dybt forkert nogle af de ting der foregår, kan jeg heller ikke lade være med at skubbe det i baggrunden for en stund og bare nyde det enorme liv og den frigjorthed der hersker i Patpong. Et sted jeg helt sikkert gerne vil besøge igen. Ja, det forbudte kan også virke dragende.