fredag den 6. april 2012

Delhi #3: Fordomme der bristede.


Jeg skal være den første til at indrømme at mine tanker om Indien inden vi tog afsted, var meget negative og fulde af fordomme. Jeg var sikker på at dette besøg skulle blive det første, sidste og eneste besøg til Indien. Så kunne jeg i det mindste sige at alle mine fordomme var blevet bekræftede og at det var så forfærdeligt som jeg havde frygtet. Sådan kom det dog ikke til at gå. 

Normalt er jeg meget fordomsfri og åbensindet overfor fremmede og fremmede kulturer, men lige præcis med hensyn til indere byggede mit indtryk på alle de jeg havde mødt på rejser rundt om i Verden. Og ingen af de møder har været positive. Jeg synes de har været arrogante, ubehøvlede og primitive i deres tankegang. Uden manerer og almindelig pli. På et fint hotel i Bangkok måtte kæresten plante en gaffel i låret på mig, for at få mig til at blive siddende, da en indisk familie overtog restauranten og behandlede tjenerne som skidt. Selv diverse guidebøger bekræftede - desværre - mine værste fordomme om at indere blot ville snyde og bedrage os, hvor de kunne komme afsted med det.

Derfor var det også noget af en mundfuld frivilligt at rejse til landet. Men afsted kom vi og der gik ikke længe før jeg måtte æde min stolthed og indrømme at landet og inderne overraskede mig positivt. Jeg oplevede kun søde, smilende og servicemindede mennesker der var hjælpsomme og imødekommende. På intet tidspunkt følte jeg at jeg blev snydt eller at hensigterne var urene. 

Med hensyn til Delhi som by, er jeg glad for at jeg er vant til Kathmandu og kaoset her. Er ikke i tvivl om at det har taget toppen af det chok det må være for mange at komme til Delhi første gang. Ét enormt kaos af lyde, dufte, indtryk og trafik. Delhi er lidt mere vanvittigt, dog alligevel med mere struktur, hvilket er en fornøjelse når man kommer fra Kathmandu. 

Hvor jeg rejste afsted med en stærk tro på at det skulle blive sidste gang til Indien, er jeg nu sikker på det ikke bliver sidste gang. Jeg vil meget gerne tilbage og opleve mere af Indien. Se Varanasi, opleve Mumbai og Kolkata, og nyde Goas strande. Og det er en rigtig fed fornemmelse at få mine fordomme udfordret og nedbrudt. Så mærker man rigtig nogle af værdierne ved at rejse.