søndag den 26. april 2009

Smuttur til London #2: Soho - seksuel frihed.

Da vi gik rundt i Sohos gader i dagslys, så alt rimelig fredeligt ud. Mange gik stille og roligt rundt og nød forårssolen i de små hyggelige gader. Foran de mange pubber og cafeer stod folk og snakkede livligt med en kold fadøl i hånden. Flere mænd gik hånd i hånd forbi os, og mange steder i gadebilledet var det homoseksuelle miljø synligt. Regnbueflaget vejrede i vinden udenfor flere butikker og cafeer.

Men da vi kom tilbage om aftenen, var det som om vi kom tilbage til nogle helt andre gader. Overalt var der mennesker, hovedsageligt mænd, der stod tæt sammen på fortovene foran de mange barer der nu havde åbnet op. Gaderne vrimlede ligeledes med mennesker, så man helt glemte at der rent faktisk kom biler. Luften summede af liv ved snakken og latteren der højlydt søgte op mellem de ældre huse, og blandede sig med den høje musik. Neonskiltene lyste op over det hele, og selv der hvor sollyset ikke tidligere på dagen havde kunne nå frem, var der nu lyst op af store neonskilte. Sexbutikker og -klubbers lysende facader, afløste dagens slukkede anonymitet. Hver gang vi drejede om et hjørne dukkede endnu en livlig gade op.

I det hele taget summede det meget af menneskelig frihed. Seksuel frihed. Alle var åbne om deres seksualitet, og kærlighed og lyst var tydelig i luften mellem par rundt omkring. Som da vi sad på den græske restaurant ved det åbne vindue, og kunne se ud på to fyre i jakkesæt der stod tæt og snakkede. Deres øjne sagde hvad vores øre ikke kunne høre på afstand. De kyssede kærligt farvel. Det virkede helt naturligt og ingen kiggede skævt efter dem. Netop sådan var det i hele området og det var en fryd at opleve. Glæden ved at opleve denne frihed spredte varme i sindet.

Fordi det hele var så åbentlyst og afslappet slap seksualitet og sex for sit, for os danskere normale, lyssky præg. Normalt siger vi, at vi i Danmark er maget frigjorte og tolerante, men efter at have gået rundt i smeltediglen Soho, føles Danmark stadig meget lukket og intolerant. Nu er der sikkert nogen der tænker, at homoseksuelle da kan gå rimelig frit i Danmark. Men situationen er trods alt stadig den, at de få steder der er for homoseksuelle ligger gemt lidt af vejen og mange par stadig vælger at gå side om side, i stedet for hånd i hånd, når de går rundt i det københavnske natteliv. På det punkt er Danmark og København nok stadig for småt. I London er der pladsen og friheden til, at der kan skabes et helle hvor der er plads til at være sig selv.

Ligeledes er sexbutikkerne heller ikke gemt nede i små mørke gyder, men ligger frit fremme. Mænd går ud og ind, med en naturlighed som var det det lokale supermarked. Uden skygge af flovhed kommer de ud igen med poser der, ikke som i Danmark, tydeligt indikerer hvor indkøbet er foretaget.

Denne åbenhed skaber et afslappet og naturligt forhold til seksualitet, der trods alt fylder en masse i os alle. En naturlighed det var en fornøjelse at opleve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar