tirsdag den 10. februar 2009

The Big Apple # 3: Træer og regnbueflag i gaderne.

Et af de hyggeligste i New York er uden tvivl Greenwich Village. Det gamle kunstnerkvarter emmer af hygge og personlighed. Den bohemeagtige atmosfære får en til at slappe af og bare gå rundt og nyde alt det skæve. Træerne i gaderne og den friske luft tilfører yderligere charme til området.

I den ene gade hænger de karakteristiske brandtrapper udenpå de lave bygninger. Lave fordi de fem etager, kommer til at virke som lave landsbyhuse i forhold til det øvrige New York. I den næste gade ligger det ene imponerende hus side om side med det næste, kun med anderledes mursten eller anden malling som tydelig adskillelse mellem de enkelte huse. Store trapper fører op til de romantiske facader der alle steder bliver holdt pænt.

Her findes alverdens specialforretninger, antikvariater og små skæve tøjforretninger har også fundet plads her. Cafeer og konditorier ligger spredt rundt om i gaderne. Bla. det lille konditori Magnolia Bakery der leder tankerne tilbage til bedsteforældrenes barndom, med sine kniplede gardiner i vinduerne, antikke interiør og småblomstrede tapet. Hvis nogen ser SATC, så er det der pigerne køber lyserøde cupcakes. De smager godt, hvis man har en - meget - sød tand.

I området omkring Christopher Street hænger der mange regnbueflag udenfor facaderne og det ikke uden grund. The Village er også kendt for at være New Yorks homoseksuelle område. Men området har også spillet en stor historisk rolle for de homoseksuelle verden over. I juni 1969 startede de homoseksuelle et stort opgør mod politiet og politikerne, med udgangspunkt i baren Stonewall In. En kamp for lige rettigheder, accept, frigørelse og tolerance. Urolighederne varede i flere dage og gav genlyd verden over. Disse uroligheder bliver ofte set som starten på frigørelsen af de homoseksuelle. De mange homo-parader verden over hver sommer er en fejring af netop Christopher Day. Derfor havde stedet også historisk interesse, da jeg gik rundt blandt de mange små huse og forsøgte at fornemme historierne murstenene fortalte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar