tirsdag den 2. marts 2010

Forår i Lausanne

Solen stod ind gennem vinduet så selv lyset bag øjenlågene fremkaldte morgansmil, den friske rene luft trængte opkvikkende op gennem næsen og fuglefløjt udefra trak mig langsomt og saligt ud af søvnen. Et kig ud af vinduet afslørede en klar blå himmel, de store imponerende bjerge i skarpe linjer med sne på toppene og en spejlblank overfalde på Geneve-søen. Et kraftigt sug ind foran det åbne vindue fik foråret til at sætte sig i kroppen. Kunne kun blive en god dag.

På en af de åbne pladser i Lausanne fandt vi en plads i solen og nød en kaffe. Mærkede solen varme kinderne. Gik videre gennem den charmerende by med åbne jakker og mærkede at omstillingen fra Danmarks iskolde vinter, hurtigt gjorde kroppen varm. Men bare det at forholde sig til varme var en fornøjelse. Stoppede flere gange bare for at vende ansigtet direkte op mod solen og mærke dens stråler kærtegne huden. Nød hver en solstråle og den skønne forårsluft.

Valgte at gå hjem langs bredden ved søen. Nu vejret endelig var så fantastisk havde ingen af os lyst til at gå indenfor igen. Skubbede barnevognen foran os på promenaden langs vandet, mellem nydeligt klippet træer, grønne buske og andre der var ude og nyde det gode vejr. Duften fra vandet fyldte luften der i rolige friske vindpust blæste fra bjergene over søen.

Lyden af glade stemmer og latter fra legende børn, skar på en lykkelig måde gennem den ellers knivskarpe ro der herskede mellem de så småt forårsbeklædte træer langs vandet. På en bænk sad et par med udsigt ud over søen og solstrålernes leg i dens overflade. Hun med hovedet på hans skød og et saligt smil viste sig på deres læber. På hver sin side af bænken stod deres gangstativer. Det var dog ikke den åbenlyse kærlighed der trængte til nogen støtte. Mærkede et dybfølt smil trænge sig på og gik glad videre.

Foråret dansede i fuld flor langs Geneve-søen. Kærlighed og varme blev vækket til live og den lune luft rensede hovedet for vinterens tunge tanker. Foråret tog plads i krop og sind og prikkede kun til håbet om, at foråret også snart må komme til Danmark.